ponedeljek, 21. april 2014

Ozadje projekta

Še kak teden ali dva nas ločita od prikaza nastalega na našem fotografskem projektu... Izbiranje fotografij je v zadnji stopnji, nato sledi še dokončna obdelava fotografij, izbira načina predstavitve in dan P!


Tole vam pišem zato, da predstavim ozadje projekta...

Idejo za ta projekt sva dobila in izpopolnila z Niko (https://www.facebook.com/nika.ambrozic.makeup?fref=ts ) že pred novim letom. Nato sva začela iskati modele - nekaj sva jih imela že s prejšnjih fotkanj, nekaj sva jih povabila na novo, nekaj nama jih je pomagala prepričati moja žena Maša (hvala!). Ko sva imela modele pod streho (od 12 predvidenih se jih je na koncu udeležilo 11), sva začela iskati prostor in frizerko. Najprej je kazalo, da bo frizure urejala ena izmed Mašinih dijakinj, vendar iz tega ni bilo pravega odziva, zato sem se odpravil k Anji (www.salon-klaris.com), ki je z veseljem pristopila k projektu. Še več, ponudila nam je uporabo svojega salona kot studia!

Vse stvari so se poklopile, tako da smo s skupnimi močmi sestavili urnik snemanj... Ker smo vsi trije ustvarjalci (in tudi modeli) bolj kot ne zaposleni, so bili za delo pripravni le vikendi, tako da smo zapravili 5 malo slabših in malo boljših dni v salonu namesto pri družinah, partnerjih, zunaj na zraku... Ampak se je splačalo! Brez težav seveda ni šlo... Bolezni so malce premešale začetni razpored, ampak na koncu smo vse pospravili pod streho.

Prvi termin / modela: Maruša, Petra
 
 
 
 

Drugi termin / modela: Suzana, Aleksandra / dodatna pomoč: Anja M. iz Salon lepote Klaris

Tretji termin / modeli: Zala, Advije, Lana

Četrti termin / modela: Zala, Tjaša

Peti termin / modeli: Tina, Nina

Ob tem naj ponovno pohvalim tako modele (kjer je le ena z več izkušnjami s poziranjem) ter svoji sodelavki, Niko in Anjo, za odlično izpeljan projekt. Kot je zadnji dan rekla Anja: "Za amaterski projekt je hudičevo profesionalen!" (Anja, če nisi rekla točno tako, se opravičujem, ampak vtis je bil tak ;))

Če se kdo še sprašuje, zakaj sploh ta projekt... Nika je potrebovala vajo, saj je le par tednov po koncu šla na tečaj v Make Up Artist Center in je sedaj basic makeup artistka... Anja bo na ta način dobila en kup fotografij, ki jih bo lahko pokazala morebitnim strankam v salonu... Modeli so dobili novo izkušnjo in ogromno fotografij (ki so po odzivu vseh ODLIČNE!!!)... Pa jaz? Izkušnjo s fotografiranjem v studiu (in studijsko osvetlitvijo) in morebitno odskočno desko med portretne in modne fotografe...

lp, Miha

Ni komentarjev:

Objavite komentar