torek, 26. november 2013

Poročno križarjenje - 30. 10. 2013, četrti dan: Santorini

Spanec je bil vse boljši, počutje prav tako. 


Še malo kasneje sva vstala, se prav počasi spravila na zajtrk, kmalu zatem pa smo že vijugali do sredine zaliva otoka Santorini. Prvič sva se izkrcala s pomočjo čolnov, ki so kot mali avtobusi vozili sem in tja do pristanišča, nato z gondolo do mesta Fira, kjer sva se sprehodila po opustošenih ulicah. 


Ker sva bila tam že ob 9 h, je bilo še vse zaprto. Kljub temu je Fira simpatično mestece. 

 

Hiške so bele, precej jih ima vhod na strehi (kar pomeni, da ko prideš skozi vrata, si še vedno zunaj), k boljšemu vtisu pa je pomagalo sonce, ki je vse skupaj še dodatno obarvalo. 

 
 
 

Po sprehodu sva v pristanišču nabrala kamne za mojo zbirko (vulkanski je med njimi :D) in s čolnom odšla nazaj na križarko.

 

Sonce sva izkoristila za ležanje v kratkih hlačah na ležalnikih, prestavljanje od restavracije do bara in igranje kviza o znanih krajih.
 

Fotografiral sem idiličen sončni zahod nad vulkanskimi otoki, pred odhodom pa so nam čolni pripravili pravo predstavo. 


Ob trobljenju (piip, piip, cin cin cin in TUUUUU – to zadnje je bila naša križarka) so delale kroge, prižgali so bakle in se poslovili z kar zajetnim zaslužkom.Čas po večerji sva izkoristila za nočni sprehod ob bazenih. Ugotovila sva, da naju je sonce bolj izčrpalo, kot sva mislila, zato sva odšla na počitek v kabino. 

Nadaljevanje sledi...

Ni komentarjev:

Objavite komentar