četrtek, 28. november 2013

Poročno križarjenje - 1. 11. 2013, šesti dan: Krf

Spanje je počasi postajalo vse boljše, zato se tudi nisva preveč trudila z zgodnjim vstajanjem. Zajtrk naju je počakal, na palubi pa naju je pričakalo vroče, poletno sonce (če si bil dovolj zgoden in si našel zavetrje). Sončenje in branje knjige je po dveh letih spet pasalo kot še nikoli!

Po vijuganju med otoki smo prispeli do pristanišča na Krfu. 

Vodič nas je najprej pospremil do tržnice, kjer sva kupila 2 kg odličnih malih oliv (šle brez problema skozi rentgen na ladji). 


Nato smo se sprehodili skozi mesto do stare trdnjave, do edinega igrišča za kriket zunaj Velike Britanije (kjer je avt res pravi avt-o) in potem do uličic, kjer sva majico za Izo videla po ekstremno nizki ceni. 

 
 

Vseeno, simpatično mestece, čisto evropsko, kljub nerazumljivi grščini. Bilo je tudi prvič, da smo na ulicah srečali čisto običajne ljudi (študente, zaposlene na kavi, družine na potepu itd.), kar je dalo otoku še bolj zanimiv priokus. 


Ob obali sva iskala kopališče, da bi po možnosti s shuttle busom šla nazaj na križarko po kopalke in brisače in plavat... a morje je ostalo neizkoriščeno.
Zvečer sva dobila osebno povabilo kapitana na koktejl, ki pa se ga nisva udeležila, saj sva prvič (in edinič) šla na večerjo v samopostrežno restavracijo (in pa tudi zato, ker Maša ni hotela iti, sam pa ne bom šel, če naju vabijo kot par). Tako je ostalo pri ogledu predstave o Michaelu Jacksonu, ki pa ni pustila nikogar hladnega.

Nadaljevanje sledi...

Ni komentarjev:

Objavite komentar